Africadelic viert op donderdag 25 mei de internationale Dag van Afrika
331
post-template-default,single,single-post,postid-331,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Africadelic viert op donderdag 25 mei de internationale Dag van Afrika

Wereldwijd wordt op 25 mei de Internationale Dag van Afrika gevierd en Nederland blijft zeker niet achter! Het avondvullende programma Africadelic, voor de tweede keer georganiseerd door Mano a Mano Producões (Angola) en Ticket to the Tropics (Nederland) viert op 25 mei in Paradiso de muzikale en culturele rijkdom van het op een na grootste continent ter wereld.

UN – International Decade for the people of African Descent

Dit jaar staat Africadelic in het teken van het door de Verenigde Naties uitgeroepen ‘International Decade for the people of African Descent’. In samenwerking met haar partnerorganisaties* daagt Africadelic dit jaar het overheersende beeld van Afrika, als een behoeftig continent met veel ontwikkelingsvraagstukken, uit door middel van een storymap die verhalen deelt uit Afrikaans perspectief. Deze rijke, culturele verhalen, tonen een ander, vibrerend en krachtig beeld van Afrika en Afrikaanse cultuur, dat de rest van wereld veel te bieden heeft. De storymap wordt op 25 mei tijdens Africadelic in Paradiso feestelijk gelanceerd door het publiek mee te nemen op een visuele en muzikale reis door het continent. Van Noord-Afrikaanse soul van Rajae, via Senegalese dans naar Kaapverdië met funanamuziek van Bitori en nog veel meer!

Het programma van Africadelics is als volgt:

Programma Africadelic

17.00-19.30 De Staat van het Continent (kleine zaal)
Presentaties over het Afrika van nu op politiek en maatschappelijk vlak, over kunst en muziek, En de lancering van de AfricanDescent storymap. Presentatie is in handen van Stephanie Afrifa.

Sprekers:

  • Ministerie van Sociale Zaken
  • New Urban Collective
  • University of Colour
  • The other Calendar
  • Ivan Barbosa
  • ZAM Magazine
  • Art e Mais
  • Alphonse Muambi
  • IDleaks/ Gingertheworld/ Mano a Mano Produções

19.30 Africadelic Live in Concert: Batida, Bitori, Rajae ea (grote zaal)
Muzikale reis door Afrika, van magreb soul (Rajae) naar Kaapverdische funana (Bitori) tot een combinatie van 70’s afro-groove met hedendaagse electronische muziek (Batida) afgewisseld met Afrikaanse dansperformances van Nossa Kizomba en 5 o’clock class (AHK).

22.00-04.00 Afterparty: Boddhi Satva, Joenes, KC the Funkaholic, DJ Joenes & Kumasi Kid (kleine zaal) Een Muzikale reis door Afrika.

Tickets

Koop je ticket via de website van Paradiso.
Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017, die online te koop is. Blijf op de hoogte van Ticket to the Tropics via de websiteFacebookTwitter en nieuwsbrief .

Persinformatie

We zijn op zoek naar publiciteit voorafgaand aan ons evenement in vorm van een aankondiging. Ook nodigen wij journalisten graag uit om de avond te bezoeken en een recensie te schrijven. In beide gevallen zijn er perspassen beschikbaar.

Contactpersoon Africadelic: Mano – manoamanoproducoes[at]gmail.com

Contactpersoon Storymapping platform: Saskia de Wildt  – gingertheworld[at]gmail.com

IDleaks: www.idleaks.nl