De IDleaks Imaging in Media-werkgroep zoekt versterking
379
post-template-default,single,single-post,postid-379,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

De IDleaks Imaging in Media-werkgroep zoekt versterking

Erger jij je aan de stereotype beelden over landen in ontwikkeling? Houd je van cultuur en film en wil je deze mediavormen inzetten om een actieve bijdrage te leveren aan het betrekken van een breder publiek bij een genuanceerd debat rondom beeldvorming en ontwikkelingssamenwerking (OS)? Of hou je van schrijven en wil je je visie en ideeen op dit thema verspreiden door het schrijven van blogs? Kom dan de IDleaks Imaging in Media-groep versterken!

IDleaks Filmavonden: Aan de hand van films en documentaires gaat het publiek met uitgesproken experts en opiniemakers de dialoog aan over de pijnpunten en dilemma’s van beeldvorming over landen in ontwikkeling en de manieren om dit te verbeteren. Daarmee beoogt IDleaks een groter publiek op een laagdrempelige manier te betrekken bij de discussie.

Blogs & journalistieke artikelen: IDleaks wil de boodschap van genuanceerde beeldvorming uitdragen met artikelen en maandelijkse blogs.

De werkgroep Imaging in Media is per 1 juni 2016 op zoek naar versterking en heeft daarom vacatures openstaan voor de volgende functies:

  • Moderator voor tijdens filmavonden;
  • Communicatie/ PR voor filmavonden: sociale media, pers en studieverenigingen;
  • Blogschrijvers/ journalisten voor maandelijkse artikelen.

Goed om te weten:

  • Het gaat om onbetaalde vrijwilligersfuncties;
  • Verwachte tijdsinvestering is ongeveer 4 uur per week;
  • Affiniteit met en kennis van ontwikkelingssamenwerking is een basisvoorwaarde.

Wat levert het jou op?

  • Ervaring binnen de ontwikkelingssector en contacten met filmmakers;
  • Een nieuw netwerk van (vooral jonge) OS-geïnteresseerden met wie je ideeën en tips kunt uitwisselen;
  • Een hoop lol, met borrels, etentjes en gezellige vergaderingen!

Interesse? Neem contact op met Imaging in Media-groepsvoorzitter Janneke Nijmeijer ([email protected]). Heb je nog vragen? Zet ze op de mail of laat je telefoonnummer achter en je wordt teruggebeld.

We kijken uit naar je reactie!