Even voorstellen: jurylid Kiza Magendane
367
post-template-default,single,single-post,postid-367,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Even voorstellen: jurylid Kiza Magendane

Kiza Magendane is student politicologie, publicist en sociale ondernemer. Hij is oprichter van African Students United, het platform voor Afrikaanse studenten in Amsterdam. Als schrijver is hij verbonden aan OneWorld en de Afrikablog van de Volkskrant. Zijn werk verscheen o.a in Trouw en de Volkskrant.

Wat is volgens jou het effect van beeldvorming op ontwikkelingssamenwerking?

Het effect van beeldvorming in ontwikkelingssamenwerking is dat het beïnvloedt hoe wij anderen benaderen. Het is naast media een krachtige instrument om de wereld van daar met ons te verbinden. en dat heeft invloed op onderlinge verhouding en waardering.
Wat valt jou op als je kijkt naar campagne-uitingen van ontwikkelingsorganisaties?
Twee dingen: dat organisaties vaak naast elkaar hele verschillende uitingen gebruiken die zowel heel goed als heel slecht kunnen zijn. En ook dat kritisch soms aan dovemansoren is gericht. Soms denk ik wel eens: twee jaar later en nog niets geleerd?