Even voorstellen: moderator Marina Diboma
358
post-template-default,single,single-post,postid-358,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Even voorstellen: moderator Marina Diboma

Na haar middelbare school, verhuisde Marina Diboma naar Nederland. Ze studeerde aan de UvA, Amsterdam Business School. Als private sector en business development specialist heeft Marina een passie voor het bouwen van bruggen tussen mensen en organisaties. In een tijd waarin de wereld en Afrika in het bijzonder wordt geconfronteerd met precaire tijden, slaagt ze er in om het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren om op het Afrikaanse continent actief te zijn. Zij is ervan overtuigd dat de ontwikkeling van Afrika er zal komen door economische samenwerking, investeringen en het scheppen van een zakelijk ecosysteem. Marina is ook bezig met andere initiatieven zoals African Young Professionals Network, Africa 2.0 NL en haar modebedrijf Bilama Fashion. Ze is ook de medeoprichter van een online talkshow genaamd Business Safari TV over zaken doen in en met Afrika. Begin 2016 werd Marina voorgedragen voor het Dream Team Ontwikkelingssamenwerking 2015 door het online magazine Vice Versa.

Wat is voor jou persoonlijk het meest positieve/ negatieve effect van beeldvorming over ontwikkelingssamenwerking?

Ontwikkelingssamenwerking  wordt nog steeds sterk gekoppeld aan hulp van het Westen  aan ontwikkelingslanden. Die ontwikkelingslanden zouden moeten gepresenteerd worden vanuit hun krachten (cultuur, de mensen, natuur), potentieel (met name economische potentieel) niet met beelden over geweld, honger, ziektes… Ontwikkeling ontstaat met dank aan partnerschappen waarbij alle betrokkenen beter van worden op lange termijn.  Hulp heeft nooit tot welvaart geleid. De handen die hulp ontvangen zijn ook hard nodig om te werken. Hoe kunnen mensen aan hun ontwikkeling werken als hun handen aan het ontvangen zijn?