Prachtproject in de maak
337
post-template-default,single,single-post,postid-337,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Prachtproject in de maak

Goed nieuws! IDleaks, Mano A Mano Produções en GingertheWorld beginnen samen een mooi nieuw project in het kader van het Decennium van Mensen van Afrikaanse afkomst. Het project omvat een online storymap, het sociaal-cultureel evenement ‘Africadelic’ en een educatieve toolkit.

Half november kwam de toekenning van het project (van het Ministerie van Sociale Zaken) bij het IDleaks-bestuur binnen. We zijn er heel erg blij mee! Doel van het project is ‘het vergroten van bewustwording en tegengaan van vooroordelen, negatieve beeldvorming en stereotypering door middel van het tonen van inspirerende culturele initiatieven rondom Afrika.’ Dat past natuurlijk prima bij de doelstellingen van IDleaks. Samen met Gingertheworld en Mano A Mano Produções gaan we dit project vormgeven en uitvoeren.

Hier gaat het over

De online storymap laat op één website een rijk tapijt aan hedendaagse en traditionele cultuur zien van over het hele continent in de vorm van multimediale verhalen. Bezoekers van de site kunnen door middel van het aanklikken van markers, content bekijken die we met behulp van ons bestaande netwerk verzamelen, rondom het thema ‘Afrika om trots op te zijn’.  Deze website zal de basis vormen van de twee andere onderdelen.

Het tweede onderdeel van dit project beslaat het sociaal-cultureel festival Africadelic. Tijdens dit evenement maakt Nederland kennis met de hedendaagse culturele rijkdom van Afrika. Bezoekers kunnen op een geïntegreerde wijze kennis maken met en genieten van kunst, muziek, dans en debat, waardoor uitwisseling en verbinding ontstaat tussen autochtone Nederlanders en Nederlanders met Afrikaanse roots. Africadelic is een viering van wat Afrika op cultureel gebied te bieden heeft. Tijdens het evenement worden de verhalen en beelden vanuit de storymap een live podium geboden en worden ze op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Hierdoor gaan de verhalen leven en kunnen mensen genieten van alles dat Afrika op cultureel gebied te bieden heeft.

Het derde en laatste onderdeel is een educatieve toolkit. De toolkit wordt een multimediaal online platform waar informatie en inspirerende voorbeelden uit de storymap samenkomen. Gecombineerd met heldere informatie, concrete tips en praktische opdrachten kan de informatie uit de storymap worden ingezet door onderwijsprofessionals en trainers om bewustzijn te creëren over de rijke Afrikaanse traditie en cultuur en om assumpties, vooroordelen en stereotypering rondom Afrikaanse cultuur bloot te leggen.

Doe mee!

Het project zal een jaar duren, van februari 2017 tot januari 2018. Saskia de Wildt (Gingertheworld) wordt onze projectmanager en het algemene aanspreekpunt.

Iedereen binnen (en buiten) IDleaks wordt uitgenodigd hieraan mee te werken! Heb je goeie contacten, leuke ideeën, of wil je zelf de handen uit de mouwen steken bij het ontwikkelen van de storymap of toolkit? Laat dan van je horen via [email protected].