QuickScans
509
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-509,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

QuickScans

What is a QuickScan?

An IDleaks QuickScan is an analysis – on request – by our team of an NGO campaign based on our Communication Code. The findings of the QuickScan are presented in a consultancy report that includes do’s and don’ts and a list of recommendations. The most important conclusions are presented in an hour-long session and discussed with the NGO in an open dialogue. Here the exchange of knowledge is paramount; our aim is to enter into a dialogue about (the significance of) communication and to offer practical tools to communicate better.

Why?

Welke campagneslogans gebruiken ontwikkelingsorganisaties? Welke foto’s zie je op hun website? En wie treedt er namens hen naar buiten als ambassadeur? De keuzes die ontwikkelingsorganisaties maken in hun communicatie-uitingen zijn cruciaal voor de beeldvorming bij het Nederlandse publiek. Daarom biedt IDleaks aan ngo’s concrete handvatten om een genuanceerd en eerlijk beeld van ontwikkelingssamenwerking uit te dragen door middel van de IDleaks ‘QuickScan’.

What do NGO’s say about the QuickScan?

Kees van den Broek, directeur van het Liliane Fonds

“Wij waarderen kritische blikken van buiten. Toen IDleaks ons benaderde voor een QuickScan van onze communicatie-uitingen, zeiden we meteen ‘ja’. We bleken de eersten te zijn. Maar we zijn een proefkonijn zonder spijt. De rapportage van IDleaks was gefundeerd en constructief, de presentatie inspirerend. Met kritische noten, jazeker, maar ook met zinvolle suggesties die het Liliane Fonds zeker gaat benutten. Een QuickScan door IDleaks is een aanrader!”

Edukans

“IDleaks nam drie campagnes van Edukans onder de loep. Resultaat: de nodige eye-openers en waardevolle tips – waar we direct mee aan de slag kunnen. Als vanzelfsprekend willen wij in onze communicatie een eerlijk beeld over ontwikkelingssamenwerking neerzetten en staat menswaardig communiceren voorop. Dankzij de grondige analyse zien we dat er nog steeds stappen te zetten zijn. Ook als ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs blijven wij leren. Dank aan het team van IDleaks!”

Interested?

IDleaks biedt een uitgebreide QuickScans aan tegen een bescheiden vergoeding. Vooraf bekijken we hoe de QuickScan het beste aansluit bij de wensen van uw organisatie. De duur van een QuickScan is meestal zo’n twee tot drie maanden tussen het eerste gesprek en de uiteindelijke presentatie.

Heeft uw organisatie interesse in een QuickScan van IDleaks? Neem dan nu contact op met de teamleiders Vera Hendriks en Emiel Martens via [email protected].