Film & Discussion
484
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-484,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Film & Discussion

Film Nights

IDleaks organiseert filmavonden met actuele en inspirerende films die aanzetten tot nadenken. Zo lieten we eerder onder andere de films Framing the Other, Beyond en A Whale of a Tale zien gevolgd door een discussie met de filmmakers en/of panelleden.

Debates

Ook organiseert of neemt IDleaks soms aan debatten over actuele maatschappelijke discussies rondom ontwikkelingssamenwerking. Zo hosten we eerder de discussieavond ‘Stereotypen en media: de kracht van zwart-wit denken’ in Pakhuis de Zwijger. Dit debat organiseerden we in samenwerking met SID Netherlands.

The Goal

Op welke manier wordt ontwikkelingssamenwerking beschreven en afgebeeld in kranten, op tv en in andere media? Gaat het over ‘hulp’ en ‘Nederlands belang’? Of over ‘internationale samenwerking’ en ‘mondiale problemen’? IDleaks gaat in gesprek met programmamakers en journalisten.

Interested?

Bent u geïnteresseerd in het samen organiseren of bijwonen van een film- of debatavond? Of heeft u een vraag over media en ontwikkelingssamenwerking? Neem dan contact op met [email protected].