Humanitarian Communication Workshop af Africa Day
1249
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1249,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Date
Category
Past Events
About This Project

In deze interactieve workshop op 13 april (11.30-12.45 uur) tijdens Afrikadag 2019 leggen de leden van het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie uit waarom en hoe zij zich inzetten voor betere communicatie over internationale samenwerking. Tevens zullen ze de nominaties voor de Humanitarian Communication Awards – de jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste en slechts campagne van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie – bekendmaken en bespreken. Welke beelden kunnen wel en welke (echt) niet? En waarom is het belangrijk om de beeldvorming van Afrika en andere continenten in relatie tot ontwikkelingsvraagstukken kritisch onder de loep te (blijven) nemen?

Het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie is een organisatie die zich inzet voor betere communicatie over internationale samenwerking. Het centrum beschouwt representatie als een integraal onderdeel van de productie van het Zuiden en ziet de communicatie over zogenaamde ‘ontwikkelingslanden’ door overheden, bedrijven, NGO’s en de media in het Noorden als onderdeel van het probleem van (het falen van) internationale ontwikkeling. Kortom, het centrum beschouwt humanitaire communicatie niet als een middel om een doel te bereiken, maar als onderdeel van het doel.